Campionatul Reciclării

Este primul proiect național de educație ecologică și colectare a deșeurilor folosind infrastructură de tip automat de colectare, conceput pentru a promova viitorul sistem național de colectare a deșeurilor de ambalaj: Sistemul Garanție Returnare.

Intră în competiție și arată cum școala ta e următorul campion al reciclării!

Activități proiect

Eco-profesori

În cadrul unor sesiuni facilitate de Act for Tomorrow sub formă de webinarii, cadrele didactice vor afla informațiile principale despre protejarea mediului și importanța colectării și reciclării deșeurilor. 

Eco-elevi

Cadrele didactice vor organiza sesiuni de educație ecologică pentru elevi. Aceștia vor viziona filme educative pe subiecte precum colectarea, reciclarea, protejarea mediului și vor interacționa cu trainerii pentru a dezbate aceste subiecte.

Colectare deșeuri 

Activitatea se poate realiza de toată comunitatea, indiferent de proveniența acesteia. Astfel, elevii pot colecta deșeuri cu familiile acestora, cu personal din cadrul unităților de învățământ sau individual.

Calendar activități proiect

Înscriere școli

13 martie - 20 mai

Eco-profesori

28 martie - 22 mai 2023

Eco-Elevi

24 martie - 26 mai 2023

Colectare deșeuri

24 martie - 31 mai 2023

Despre organizatori

Act for Tomorrow

Asociație de mediu dedicată voluntariatului și sustenabilității, înființată în octombrie 2018, care desfășoară programe și proiecte de educație ecologică, colectare și reciclare, voluntariat, protejarea apelor, împăduriri și dezvoltare comunitară.

Află mai multe

Kaufland România

Una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 167 de magazine în România, al cărei obiectiv este să promoveze sustenabilitatea și produsele locale, premiată cu certificat Best Buy Award și distincția Customers’ Friend. 

Află mai multe

Premiile competiției